KLM Health Services verzorgt voorlichting, vaccinaties en malariaprofylaxe voor medewerkers van de Rijksoverheid. Daarnaast verzorgen wij vaccinaties en malariaprofylaxe voor medewerkers van de Rijksoverheid die voor hun werk tijdelijk dan wel langdurig naar het buitenland afreizen. In het kader van de zorgplicht worden medewerkers goed voorgelicht over de medische risico’s.

Deze dienstverlening is bedoeld voor de volgende doelgroepen:

  • Plaatsing op post (Expat): een werknemer met een plaatsing van 3 maanden of langer op buitenlandse post. Partner en kinderen die mee verhuizen kunnen ook gevaccineerd worden. Naast reizigersvaccinaties biedt KLM Health Services ook het Rijks Vaccinaties Programma aan kinderen van 3W aan.
    Deze optie is ook van toepassing voor Bijzondere Opdrachten. 
  • SCOT-ter: een werknemer van het Snelle Consulair Ondersteunings Team.
  • Civiele missie: experts in conflictgebieden (dit kunnen ook mensen zijn die niet op een departement werkzaam zijn).
  • Frequente reizigers: werknemer die jaarlijks meer dan 2x transcontinentaal of meer dan 10x binnen Europa reist.
  • Dienstreizigers: werknemer die reist in opdracht van de werkgever.

Reizigersvaccinaties
Voor medewerkers die afreizen naar het buitenland zijn vaak vaccinaties nodig. Voor reizigersvoorlichting en vaccinaties kan je terecht bij één van de drie Travel Clinics van KLM Health Services. 

Indien je ook medisch gekeurd moet worden, geldt de volgende route:
Indien zowel het land van verblijf als het land van uitzending een niet -westers land betreft, zijn de vaccinaties onderdeel van de medische keuring. Maak hier een afspraak voor een medische keuring inclusief vaccineren. 
Indien zowel het land van verblijf als het land van uitzending een westers land betreft, kunt u na de schriftelijke medische keuring door Arbo Medische Zaken (arbomedischezaken@minbuza.nl) voor de vaccinaties terecht bij KLM Health Services. 

Maak hier een separate afspraak voor vaccineren.

Rijksvaccinatie programma voor kinderen:
Het Rijksvaccinatieprogramma voor kinderen wordt aangeboden aan kinderen van werknemers die langdurig in het buitenland verblijven (en derhalve niet bij een consultatiebureau staan ingeschreven).

Malariaprofylaxe
KLM Health Services verzorgt ook malariaprofylaxe en ander reizigersadvies voor medewerkers van de Rijksoverheid die voor hun werk naar het buitenland afreizen. Neem hiervoor ook contact op met een Travel Clinic van KLM Health Services.

Zonder afspraak binnenlopen of een vraag stellen
Indien gewenst kan je zonder afspraak binnenlopen bij een Travel Clinics van KLM Health Services en gebruik maken van het inloopspreekuur. Bekijk hier de openingstijden. Om eventuele wachttijd te voorkomen adviseren wij je vooraf een afspraak te maken via dit afsprakenformulier. Daarmee kan je ook meteen een afspraak maken voor uw partner en kind(eren). Je kan ook telefonisch contact opnemen met de betreffende Travel Clinic.

Indien je een vraag wilt stellen op gebied van vaccinaties en malariaprofylaxe kan je dit vraagformulier ingevuld insturen. Na verzending neemt de Travel Clinic van KLM Health Services je vraag in behandeling. Geef duidelijk aan op welke wijze je bereikbaar bent.

Let op: Indien je gebruik maakt van de vrije inloop bij de Travel Clinic voor vaccinaties, heeft u het P-direct nummer nodig. Dit staat bijvoorbeeld op je salarisstrook en jaaropgave.

Let op:
Als je in meer of mindere mate last hebt van astma of bronchiale/astmatische bronchitis, of als je medicatie tegen hoge bloeddruk of hartritmestoornissen (bètablokkers) gebruikt, dan kunnen wij je in onze vestiging in Den Haag alleen van dienst zijn als er een arts aanwezig is. Wij verzoeken je in dit geval een telefonische afspraak te maken om dit te verifiëren en de volledige intake af te ronden.

Voorafgaande aan het vaccineren moet je je legitimeren met uw Rijkspas. Zorg dat je naast je Rijkspas, ook je (diplomatiek) paspoort en de schriftelijke bevestiging van je plaatsing op een post in het buitenland van je organisatie meebrengt.